Nem chili con carne

Printer venlig version
Nem chili con carne

Beskrivelse

Chili con carne er en af de mest populære mexicanske opskrifter. Det skyldes ganske givet at retten er særdeles let at lave, den er billig, den kan uproblematisk laves i større portioner og smager frem for alt godt.

Chili con carne findes i et utal af forskellige versioner. Denne opskrift er en simpel grundudgave og den kan med fordel suppleres op med krydderier og grøntsager efter din personlige smag.

Ingredienser

450gHakket oksekød
1 Mellemstort løg (hakket)
2fedHvidløg (hakket)
1dåseRøde kidneybønner
70gTomatkoncentrat (svarer til 1 lille dåse)
1dåseHakkede tomater
1 Oksekød bouillonterning
1spskKnust chili
1tskStødt kanel
2tskSalt
Til
Personer
Tilberedningstid5 minutter
OpskrifterMexicanske opskrifter

Fremgangsmåde

1. Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg og hvidløg til det begynder at blive gennemsigtigt. Tilsæt hakket oksekød og lad det brune. Skru ned for varmen.

2. Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater og varm igennem. Tilsæt oksekødsbouillon.

3. Tilsæt kidneybønner, kanel og knust chili efter smag. Rør rundt og lad retten simre ved svag varme under låg i mindst 15 minutter.

4. Smag til med salt og server din chili con carne med ris eller tortilla chips samt creme fraiche.

Retten kendes bare ikke i

Retten kendes bare ikke i Mexico, men er egentlig (vidst nok!) af texansk oprindelse :)

Korrekt, Chili con carne har

Korrekt, Chili con carne har aldrig været mexicansk (ligesom det meste vi i DK kalder mexicansk). Det er en Tex-Mex ret og dermed amerikansk.

Udgiv indhold
EmediateAd